TUOKAA RUOKAA, MAHA HUOKAA..
Onko mikään ihanampaa, kuin tulla kotiin ja vastaan leijailee herkullinen ruoan haju. Koska allekirjoittanut on yksimielisesti asetettu päävastuuseen ruoanlaitosta, ei tätä ihanuutta usein tapahdu.
Saimme häälahjaksi Crock-Pot: haudutuskattilan, joka hauduttaa sähkövastuksen avulla ruoan valmiiksi. Tällä vehkeellä pystyy kuuleman mukaan tekemään kakkupohjia, hernekeittoa yms. mutta toistaiseksi olen tällä haudutuskattilalla haudutellut erilaisia lihoja sekä viime syksynä muutamia purnukoita omenahilloa. Yhtenä syynä käytön yksipuolisuuteen on se, ettei suomessa CrockPot- haudutuskattilat ole saaneet kovinkaan suurta suosiota ja keittokirjoja CrockPot-haudutuskattilaa apuna käyttäen ei suomenkielellä ole. Amerikassa taas näiden suosio on kuulemma suuri ja erilaisia keittokirjojakin löytyy aiheesta. Joku päivä meinaan istahtaa tietokoneen ääreen ja surffailla koneen ääressä, josko tällainen englannin kielinen ihanuus meille jostakin saataisiin tilattua.
Ostin kaupasta melkein kahden kilon palasen possun ulkofilettä. Mietin mitä niistä voisi valmistaa, koska jos olisin koko palasta pihvejä valmistanut, olisimme niitä kahdestaan syöneet vielä vappunakin.
Olen joskus kokeillut Pulled Pork eli nyhtöpossu- resepetiä valmiin bbq-kastikkeen kera. Minusta tämä oli kauhean makuista, savuinen aromi oli mielestäni liian voimakas ja maustesekoitus pakkasi närästämään. Kokeilin siis nyhtää possua hieman eri reseptillä ;) Tämän haudutuskattilan kun pystyin jättämään päälle ja lähtemään ulos mansikkamaan siivoushommiin, niin kotiin palatessa vastaan tulikin ihana ruoan tuoksu!

Ohjeessa on mainittu oma tekoinen bbq-kastike. Tämä oli mielestäni todella hyvän makuinen lihan päällä. Ainut huomio reseptiin viitaten oli, että valkosipulinkynnet sekä kastikkeen sipulisilppu todellakin kannattaa hienontaa H.I.E.N.O.K.S.I. Ei ollut mitenkään silmiä hivelevän näköistä kun punaisen kastikkeen keskellä lillui valkoisia sipulin ja valkosipulin paloja. Onneksi ei tarvinnut tätä vieraille tarjota. Mitä nyt anoppi lihaa leipänsä päällä maistoi ;)
Liha hautui CrockPotissa neljä tuntia high-kohdassa. Low-lämmöllä lihan kypsyminen nyhtökuntoon olisi vienyt kauemman.
Ja ei kun nauttimaan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti