maanantai 17. elokuuta 2015

TEE RUOKAA: Kyyhkysestä

TsirpTsirp



Siinä sitä nyt sitten olisi. Kasa kyyhkyn rintafileitä.

Ennen ukkokullan treffaamista olin muutamia kertoja maistanut riistaruokaa. Mieleeni ei ollut jäänyt mitään suurta ruokaelämystä, joten en sitä koskaan opetellut kokkaamaankaan. Asiaan on nyt tullut suuri muutos :P Edelleen ukkokulta on parempi riistaruokien laittamisessa, mutta olen nyt yrittänyt opetella itsekin sen taidon. Hakusassa ollaan edelleen ja moni asia menee kantapään kautta, mutta suunta on toivottavasti vain ylöspäin. 

Näistä kyyhkyistä tein ukkokullan ohjeen mukaan kermassa haudutettua kyyhykyä ja lohkoperunoita kylkiäiseksi.
Fileisiin laitettiin suolaa ja jääkaappiin oleentumaan vuorokaudeksi. Seuraavana päivänä niitä kevyesti nuijittiin ja suolaa pintaan. Kuumalle pannulle runsaasti voita ja fileet siihen niin, että paistuivat n. 1 minuutin per puoli. Sen jälkeen vähennetään lämpöä pienemmälle ( meidän vanhassa hellassa n. 3 tai 4 ) Päälle kaadetaan ruokakerma ja annetaan hautua n. 15-20 min. 
Mitään käsitystä ei ole siitä, että kuinka tälläinen ruoka tehdään oikeaoppisesti, mutta jotakin kertoo sekin, ettei minulla ole kuvaa valmiista ruoka-annoksesta. Katosi parempiin suihin alta aikayksikön. Hyvää on! 

Joskus täytyy kokeilla tehdä kyyhkysen kaveriksi punaviinikastiketta, mutta se on luultavasti suunniteltavissa vasta ensi vuonna 10.elokuuta, kun ukkokulta seuraavan kerran innostuu lintumettälle lähtemisestä :) 

P.S. Kyyhkysestä saa myös erinomaista sämpylän täytettä :) 

-Manta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti