keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Juhannuksen jälkimainingeissa

Meillä oli ihana perhejuhannus kotosalla. Ilmakin suosi suurimmaksi osaksi, vaikka lämmintä ei ollutkaan. Kesän kiiruissa yrittää vain nauttia niistä hetkistä, kun tuo rakas ukkokulta kerkiää viettämään meidän kanssa aikaa. Aika yksinäistä tämä emäntänä oleminen on suurimman osan ajasta!
Juhannukseksi lämmitettiin sauna ja löylyjen jo ollessa valmiit huomasimme, että vihta uupuu. No ei muuta kun yhdistää koirien iltalenkki ja koivunoksien keräily, mutta kyllä meinasi tuskanhiki nousta, kun hyttyset niin vihaisesti kävi kimppuun.
 
Juhannuskakkuun  käytin perinteisesti tuoreita mansikoita. Kakusta tein kaksikerroksisen sydän kakun ja yhteen kerrokseen pistin banaania sekä valkosuklaamoussea ja toiseen kerrokseen viimekesänä noukittuja vadelmia sekä suklaamoussea.
Pursotuskermaan lisäsin puolipurkkia vanilija tuorejuustoa.
Normaaliin vaalean kakkupohjan tekoon olen saanut kakkutaituri-siskoltani vinkin. Laitan neljä samanlaista lasia vieretysten. Kananmunien määrän laitan kakun syöjien mukaan. Sokerin ja vehnäjauhot mittaan laseihin kananmunien mukaan eli molempia omiin laseihinsa saman verran kun kananmunia on kolmannessa kupissa. Perunajauhot mittaan lasiin 1/3 jauhojen määrästä. Helppoa kun heinänteko ;) Sokeri ja kananmunat tietysti vaahdotetaan ja sekoitetut kuiva-aineet sihdataan vaahtoon varovasti nostellen.
 
 
 
 
Grillailuissa käytettiin paikallisen lihatiskin antimia sekä tuoreita ananaksia. Nam!
Nappisilmä sai juhannusta edeltävänä päivänä tehosterokotuksensa ja vietti yötöntä yötä koko juhannuksen ajan, mutta onneksi aamuyöstä panadolin antaminen toi vanhemmillekin pidemmän unenpätkän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti